Träning för kropp och själ

Alla vet vi att träning är bra för vår hälsa. Som vuxen är rekommendationerna att du ska röra på dig under minst 150 minuter i veckan. All fysisk aktivitet såsom raska promenader, skidåkning eller tid på gymmet minskar riskerna för bland annat hjärt- och kärlsjukdomar. Ett bra sätt att komma igång är att lägga in träning någonstans i familjeaktiviteterna redan när barnen är små och göra det till en rolig aktivitet för alla. 

Vårt utegym är precis en sån anläggning som lockar fram lek och träning i ett, det passar gammal som ung och föreningen har jobbat på bra för att förverkliga detta. Det har varit mycket att tänka på både gällande utformningen men också kring säkerheten och med hjälp av föreningens eldsjälar så är det nu äntligen färdigställt.

Det finns många fördelar med att träna utomhus. Att vistas utomhus är faktiskt en hälsokur i sig själv, man blir piggare, nivåerna av stresshormoner minskar och må-bra-hormoner ökar vilket är extra viktigt under vinterhalvåret då det är så lite dagsljus att njuta av. Ett utegym blir också ett bra komplement till promenaden eller löprundan och även för olika former av barmarksträning samtidigt som det är ett bra sätt att träffa och lära känna nya människor.