Träningskläder – vad bör man tänka på?

När du väljer träningskläder behöver du göra det med viss omsorg. De bör till exempel vara av material som kan andas för att du inte ska bli svettig på insidan. De bör också vara lätta att tvätta och dessutom tåla att tvättas ofta utan att krympa. Det är också viktigt att de sitter bra och är sköna så att du inte får skavsår. Det gäller kanske extra mycket för underkläder och strumpor. Ta en titt på nätet om du behöver fylla på med sådana plagg.

Välj kläder efter sport

Vad det är du ska göra har stor betydelse för vilka kläder du behöver. Om du till exempel ska styrketräna och göra knäböj behöver du ett par byxor med mycket stretch. Om det är löpträning som är din passion vill du undvika lårskav. Du kommer också behöva lägga mer krut på att hitta ett par bra skor.

Bra träningskläder är förstärkta på strategiska ställen. Som till exempel i grenen. Det är alltid skönt att slippa hamna i ett läge där byxorna spricker mitt i ett yogapass. Nu ska den typen av kläder förvisso gärna vara tajta. Men det är skönt att själv kunna välja hur mycket av sin kropp man ska visa för omvärlden.