Bättre träningsresultat med rätt kost

Din kost har den absolut största påverkan på dina träningsresultat. Det är din dieten som styr om du går upp eller ned i vikt, träningen är bara finslipningen av din styrka och dina former. Hur ska du äta för att komma i form som bäst?

Sluta svälta!

Även om du vill gå ned i vikt ska du aldrig vända dig till svält för att uppnå resultat. Det går snabbare, absolut, men kroppen och hjärnan har inte lärt sig nya och hälsosammare vanor. När du har gått ned i vikt och du ska avsluta dieten, finns det inga inlärda beteende som hindrar dig från att gå tillbaka till dina gamla vanor och snabbt gå upp i vikt igen. 

Kosttillskott

Om du vill maxa dina träningsresultat ska du använda dig av kosttillskott. Det är svårt att få alla viktiga mineraler och vitaminer genom enbart kost och för dem som tränar hårt kan du till och med behöva lite extra för att växa. Hos Greatlife kan du hitta saker som håller magen och tarmfloran i balans, köpa kosttillskott för järn, fosfor, vitaminer och selen. Kosttillskott hjälper immunförsvaret, blodbildning, nervsystemet och magen. 

Mycket mat

Om du tränar hårt och vill bygga muskler, kommer du bli förvånad och nästan lite rädd för mängden mat du borde äta varje dag. Det är stora mängder protein, fett och kolhydrater som behövs för att kroppen ska orka med belastningen och orka bygga mer muskelmassa. Att äta rätt blir lite av en vetenskap, så du ska gärna ha intresse för organisering och matlagning om du ska ta i från tåspetsarna. Enklaste sättet att få i all mat är att dela upp middagarna till mindre portioner spritt över dagen, du ska gärna äta var tredje timme och varje måltid borde ha en sammansättning som passar resultaten du eftersträvar.

Variera maten

Att träna hårt och hålla uppe ett gott humör under en längre tid när man kanske äter lite mindre kalorier eller man ska äta mycket mer, beroende på sitt egna slutmål, är det en mycket bra idé att variera sin kost så mycket man bara kan. Man behöver inte äta samma sak hela tiden, även om man kanske tror det. Genom att variera din kost kommer det bli lättare att nå dina mål, om du själv lessnar på samma sak hela tiden. Variationen av mat kan hjälpa till i en annars ganska enformig vardag.