Ta hand om dig efter din träning

Efter du tränat är det viktigt att du tar hand om dig själv. Det är när du vilar som kroppen bygger upp sig själv, lagar sina eventuella skador och gör dig starkare. Men det är inte bara viktigt för dina musklers skull, utan även för ditt sinne och välmående.

Stretching

När du är färdig med ett träningspass är det bra att stretcha ut dina muskler. Du ökar då musklernas flexibilitet och din egen rörlighet. Stretching gör att dina muskler inte blir för korta och du undviker att bli stel i kroppen.

Prioritera din sömn

Oavsett på vilken nivå du tränar så behöver kroppen återhämtning och mellan 7-9 timmars sömn varje dygn. Sömnen påverkar din prestation och motoriskt lärande, vilket kan ha stor inverkan på din träning. Även den mentala hälsan påverkas negativt av för lite sömn.

Ta ett bad

För att komma ner i varv och främja en god natts sömn är det en bra idé att ta ett varmt bad. Värmen gör att musklerna slappnar av och du blir trött. Passa också på att använda dig av bra produkter i badet som stärker och mjukgör din hud på bästa sätt. Det finns en mängd olika produkter att välja bland, även för dig med känslig hud.