Bilder på bygget av Gymmet

Parken

Så här såg parken ut innan bygget satte igång. En helt underbar plats i Husum. Detta hoppas vi kommer att bli en aktiv mötesplats i Husum där alla kan träffas, umgås och träna.

 

Bygget

Här har bygget börjat. Första veckan avklarad och markarbetet har kommit igång. Nu har de grävt ur den slinga där alla redskap ska stå. Formen kommer att bli som en hästsko med gräsyta i mitten för stretching och vila.

 

Bygget

Här har seniorgruppen och häckarna kommit på plats. De ser fortfarande ut som de svävar i luften. Seniorgruppen är riktat till pensionärer och rebab träning. I den tränas balans, motorik och styrka. Det finns både träning för armar och ben med bland annat en balansplatta för balans och bålstabilitet samt redskap för händer att träna finmotorik.

Häckarna som syns i bakgrunden ingår i den kommande hinderbanan. De är 5 stycken på olika höjder, från 90 centimeter och ner till 30 centimeter. Häckarna kan både hoppas över och krypa under. Har man problem med hopp kan de också användas att springa slalom mellan.

gymcrawl

Här håller nätet på att gjutas fast. Denna station går både att krypa under eller att gå över. Riktigt rolig!

gymringar

Den här har vi specialbeställt. Ställningen är i 3 olika höjder med två romerska ringar och ett rep. Även denna är på väg att gjutas fast i backen.

gymsnakeroap

Det här är en ny produkt från Lappset, Battlingroap, som här håller på att gjutas fast. När markarbetet är klart kommer det att monteras två långa rep på denna. Riktigt tung och rolig träning.

Den 20/6 blev Parkenheten klar med markarbete på platsen. Nu väntar vi bara på att gräset ska gro på de platser som såtts. Repen på battling roap kommer inte att monteras förrän då för att inte skada backen. Elstolparna står på plats fast elen är inte färdig indragen heller, så det är några saker kvar innan gymmet är helt klart!