Husums utegym

Välkomna till Husums Utegym! Vi i Husum är stolta att säga att vi har fått ett eget Utegym. Gymmet består av 14 olika redskap där den egna kroppsvikten används som motstånd, materialet på redskapen är trä och metall. Husums Utegym är öppet och gratis för alla. Sommaren 2013 kommer vi att köra igång med ledare ledda pass, hoppas ni kommer och deltar. Vår förhoppning är att skapa en aktiv mötesplats i Husum.

Lite bakgrund

armgångstege

Vi är tre tjejer som för ungefär ett och ett halvt år sedan kom på idén att vi ville bygga ett Utegym i Husum. Vi ville skapa en aktiv mötesplats, som skulle vara gratis och tillgänglig för alla. Vi hade även som mål att ändra attityder, vi är stolta att bo i Husum och vi ville att andra skulle vara det också. Vi skulle vara först i Kommunen, vi ville bygga ett gym i centrala Husum.

Platsen vi valde för Gymmet är i Dammparken i centrala Husum. Anledningarna är att det är otroligt vackert, centralt beläget med bland annat närhet till Skolan och Vårdcentralen samt att det är en öppen och trygg plats med närhet till intill liggande hus. Vi vill att alla ska kunna gå och träna, på olika tidpunkter och alltid känna sig trygg.

Processen har varit lång och lärorik och vi har fått otroligt många nya, hjälpsamma och lärorika kontakter inom både företagslivet, Kommunen och genom privatpersoner. Det vi till en början trodde var en enkel sak att göra, inser vi idag har varit ett stort projekt som tagit många långa timmar att sammanställa. Men, vi kan idag stolt säga att vi har lyckats! Vi har fått vårt Utegym till Husum. Ett stort tack till alla som stöttat och hjälp oss, vi är otroligt tacksamma!

Den här sidan kommer att fungera som en informations punkt för Husums Utegym. Ni kommer här bland annat att hitta information om Gymmet, våra pass och alla våra ansökningar. Välkomna!